Külpiaci tudás- és kapcsolatépítés

Úgy látja, cége vagy terméke kinőtte már a hazai piacot? Továbblépne, de nem tudja, hogyan vágjon bele? Ismeri a külpiacra lépés összes kockázatát? Tudja, melyik finanszírozási formát válassza? Vajon mennyire van biztonságban a szállítmánya?

A külpiacorientált, stratégiai szemléletformáló képzéseink célja, hogy gyakorlati ismeretek átadásával támogassa a magyar cégek exporttevékenységét.

Az online külkereskedelem üzleti tevékenység jogi környezete (e-learning)

Tudja Ön hogy a webáruház indításának és működtetésének milyen jogi feltételei vannak? Ismeri Ön a magyar és az EU-s szabályozási környezetet? Tisztában van a szerződések tartalmi követelményeivel? Képzésünkkel olyan jogi szemléletmódot szeretnénk kialakítani, amely segíti az etikus, jogszerű, a határokon is átívelő online külkereskedelmet.

A képzés részletei és regisztráció >>>

Export koordinátor (blended)

Miért érdemes Export koordinátornak tanulni nálunk?

Az export koordinátor a nemzetközi piacra lépést tervező vagy terjeszkedést fontolgató vállalkozások szíve-lelke, hiszen munkájával hozzájárul a vállalati exportstratégia megvalósításához, segíti a vállalkozás eredményesebb külpiaci üzletkötését és értékesítését, egyúttal csökkenti az üzleti kockázatokat, veszteségeket.

Jelenleg ez az egyetlen elérhető képzés a felnőttképzési kínálatban, amely ilyen rövid idő alatt, rugalmas időbeosztással, mégis gyakorlatias formában, komplex módon készít fel a nemzetközi ügyletmenedzsmentre.
Export koordinátor képzés részletei >>>

Felkészülés a nemzetközi validálásra (e-learning)

Szeretne startup vállalkozást indítani, de nem tudja hogyan fogjon neki? Vagy külpiaci terjeszkedésben gondolkodik? A kurzus célja bemutatni a startuppá válás lépéseit és segítséget nyújtani a külpiaci terjeszkedés végiggondolásában. Ismerje meg a startupperek jellemvonásait és készségeit, a lehetséges támogatóik és finanszírozóik körét!

A képzés részletei és regisztráció >>>

Fenntarthatóság - Költség vagy sikerkritérium az exportban?

A képzés célja megismertetni a résztvevőket a vállalati fenntarthatóság elméleti alapjaival, módszereivel, eszközeivel, gyakorlati alkalmazásának területeivel, a fenntartható és felelős működés fontosságának tényével és az exportban betöltött szükségszerűségével. 

https://exportacademy.hu/index.php/events/fenntarthatosag/var/ri-0.l-L2/

Hatásos cégprezentáció

A képzésben résztvevők átfogó képet kapnak a prezentáció tervezésével és elkészítésével kapcsolatosan a leggyakoribb prezentációkészítő szoftverek segítségével.

A képzés során a résztvevők segítséget kapnak ahhoz, hogy a „Pitch” módszerével emeljenek ki olyan kulcsinformációkat, amelyekkel hitelesen és emlékezetesen tudják magukat és vállalkozásukat bemutatni.

A résztvevők megtanulják honnan és hogyan tudnak a leggyorsabban információkat gyűjteni és gyakorolják a mind-mapping módszertanát. Bemutatásra kerül néhány struktúra, amely segít egyensúlyba hozni a vizualitást és a tartalmat, ezáltal megszerezni és fenntartani a hallgatóság figyelmét.

https://exportacademy.hu/index.php/events/hatasos-cegprezentacio/var/ri-0.l-L2/

Külpiaci alapképzés (e-learning)
Támogatná a vállalkozását a külpiaci terjeszkedésben? Segítené az exportra lépés folyamatát a munkahelyén? Pályamódosításon gondolkodik és érdeklődik a külpiacok iránt? Pályaválasztás előtt áll és célja, hogy ezen a területen helyezkedjen el?
Van egy jó hírünk!
5-10 perces blokkokból álló online külpiaci alapképzésünket 3 hónapon belül, saját időbeosztással végezheti el, így végre megkaphatja azt a tudást, ami az exporttevékenység megkezdéséhez kell.
Tanuljon otthon vagy tömegközlekedésen, reggel vagy este, bárhol és bármikor!
Logisztikai útvonalak (e-learning)

Termékével vagy szolgáltatásával szeretne a nemzetközi piac felé nyitni? Tananyagunk segít megérteni a logisztika alapjait, folyamatait, hogy miképpen tevődik össze ez a bonyolult rendszer, ami országokon, kontinenseken keresztül eljuttatja termékeit, áruit egyik helyről a másikra.

Stratégiai önvizsgálat a külpiacra lépést megelőzően (blended)

Mielőtt az exporttal kapcsolatos döntő lépést megtenné, mindenképpen érdemes önvizsgálatot tartania, hogy felmérje, hogy a hazai piacon jól teljesítő terméke vagy szolgáltatása mellett a vállalkozása is van-e olyan erős, dinamikus és kreatív, amely sikerrel veszi az idegen piacon való megmérettetést. Oktatónkkal áttekintjük, hogy milyen sikerkritériumok vannak, illetve, hogy milyen potenciális veszélyek leselkedhetnek a cégére, amelyek ellen idejében célszerű felvérteznie magát. Ássunk az mélyére együtt, hogy biztosabban indulhasson világhódító útjára!

A képzés elérhető csak e-learning formában is >>>

Gyakran ismételt
kérdések

Kontaktórás képzéseiket megadott helyszínen tartják vagy van lehetőség Teams/Zoom/Google Meet plattformon is becsatlakozni?

Képzéseinket többnyire székhelyünkön (1027 Budapest, Kacsa utca 15-23. Földszinti rendezvényterem) vagy szerződött partnereink helyszínén tartjuk. Mivel a képzéseink esetében a tréner csoportos feladatmegoldásba is bevonja a résztvevőket, így az online bekapcsolódással ezt nehezebb lenne menedzselni, ami az értékes képzési időből vonna el. Emellett minden képzésünkbe integrálunk a networking elemeket, amelyek feltételezik a személyes jelenlétet.

Láttam egy bizonyos képzést az oldalukon, de nincs fent az eseménynaptárban. Mikor tartják legközelebb?

Az eseménynaptárban a toborzás alatt lévő képzéseinket találja. Amennyiben egy korábbi képzésünk érdekli, és van hozzá kapcsolódó e-learning, akkor ahhoz soron kívül hozzáférést tudunk biztosítani, ha ezzel kapcsolatosan ír nekünk az etananyag@hepa.hu címre. A kontaktórás képzési elemekhez az érdeklődéseket e-mailes úton is gyűjtjük, így a „Van még kérdése? Írja meg nekünk!” rovatban a képzési kategória szerint jelezheti érdeklődését, és soron kívül értesítést kap, ha a képzési időpont meghirdetésre kerül.

Jelentkeztem és befizettem a képzési díjat, de váratlan esemény / betegség miatt végül mégsem tudtam részt venni. Mi a teendő?

A képzésektől való távolmaradást legkésőbb a képzést megelőző harmadik munkanap végéig jelezheti, ilyenkor a szervezőknek még van lehetősége feltölteni a megüresedő férőhelyet, illetve gondoskodik a befizetett képzési díj visszatérítéséről. Amennyiben delegál maga helyett másik résztvevőt, úgy a kolléga adatait küldje meg a szervezők részére, ilyenkor a képzési díjat automatikusan jóváírjuk számára. Amennyiben a lemondás a képzést megelőző 2 munkanapon belül (pl.: a képzés napján) kerül lemondásra, úgy a képzési díj visszatérítése nem áll módunkban.

Hányan vehetünk részt egy cégtől?

Annak érdekében, hogy minél több ágazat, cég vehessen rész a kontaktórás képzéseinken, általában azt preferáljuk, ha cégenként egy, maximum két fő vesz részt.

Milyen nyelven vannak a képzések?

Kontaktórás képzéseinket magyar nyelven tartjuk, de előfordul, hogy a tréner illusztráció céljából egy-két rövid angol nyelvű videót is felhasznál. Amennyiben egy képzés teljes körűen idegen nyelven kerül megtartásra, azt a körülményt a képzés tájékoztatóiban feltüntetjük.

Mi a jelentkezés folyamata? Kitől tudok kérdezni a képzéseket illetően?

A képzés toborzási időszakában az eseménynaptárban megjelölt képzésszervező munkatársunk a jelentkezési felületet kitöltő résztvevőket felvezeti a adatbázisunkba. A képzési díjjal kapcsolatosan – a részvételi szándék megerősítését követően – díjbekérőt küldünk, kérve a részvételi díj átutalását.

Szükséges-e valamilyen előképzettség?

A képzéseinknek nincs képzettségi előfeltétele, ez alól egyedül az Export koordinátor elnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés a kivétel, amely esetében az érettségi megléte az elvárás.

Hogyan férek hozzá a képzésen használt anyagokhoz?

Trénereink képzéseinken használt képzési anyagokat minden esetben a képzésszervezők rendelkezésére bocsátják. Ezek nyomtatott példányait a képzési dossziéban megkapják, elektronikusan pedig a képzést lezáró elégedettségmérő kérdőív kitöltését követően tudják letölteni.

Mennyibe kerülnek az e-learning képzések?

Az Exportakadémia Tudásközpontban elérhető e-learning tananyagainkhoz bárki díjtalanul hozzáfér, ehhez mindössze a képzési kínálatot tartalmazó keretrendszerbe kell regisztrálnia.

Hogyan és hol tudom elérni az e-learning képzési kínálatot?

Az elearning.hepa.hu oldalon a jobb felső sarokban található “Bejelentkezés vagy regisztráció” opció kiválasztásával a “Regisztráció” gombra kattintson. Itt először el kell fogadnia az “Adatkezelési tájékoztatót” majd a következő oldalon kell megadnia a regisztrációhoz szükséges adatait.

„Csak úgy lehet győzni, ha mindenki másnál gyorsabban tanulunk.”

- Eric Ries

Felnőttképzési engedélyek

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nzrt. © 2023 · Exportakadémia

This is a staging environment