Export Kisokosok

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Exportakadémia Képzési Központja és az Enterprise Europe Network gondozásában megjelenő Export Kisokos sorozatát azzal a céllal indította el, hogy a hazai vállalkozóknak a mindennapokban használható gyakorlati tudáselemeket adja át. Kiadványainkban közérthető, gyorsan áttekinthető formában mutatjuk be az export piacra lépés legfontosabb mérföldköveit, kockázati tényezőit, egyes kiemelt célpiacait, valamint az export stratégia fejlesztés alapvető döntési pontjait.

Miért fontos az IP (szellemi tulajdon) gazdasági szempontból? Melyek a jellemző trendek az IP világban, és hol áll Magyarország hol áll ehhez képest? Hogyan bástyázzuk körül szellemi tulajdonunkat jogi oltalmakkal? Szeretnénk biztonságban tudni védjegyeinket, de fontosnak tartjuk a külpiaci terjeszkedést? Ezekre a kérdésekre is válaszokat találhatunk az Export Kisokos kiadványunkban.

Minden termék esetében, amelyet az Európai Unió területéről szállítunk harmadik országba fontos tisztázni, hogy milyen szabályok vonatkoznak ránk. Mi is az a TARIC? Van-e olyan fiskális feladatunk mint exporttámogatás, jövedéki adó visszaigénylés, ÁFA-visszatérítés stb.? Adunk egy kis segítséget az Export Kisokos kiadványunkban!


Hogyan jutunk el az első benyomástól az üzletkötésig? Mit mondjunk vagy tegyünk egy üzleti tárgyaláson? Mi a titka a hatásos cégprezentációnak? A felkészülés! Hasznos tippeket talál az Export Kisokos kiadványunkban!

Adott a termék, amely nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, és megvan a vágyott célpiac is? Mi az ideális módszer a külpiaci értékesítés során – kereskedelmi képviselet vagy disztribútor? Tekintsük át közösen mi a legjobb megoldás az Ön számára!

Az export új lehetőségeket teremtő, összetett és átlag feletti kockázatú tevékenység, hiszen az eladó számára idegen piacon kell a terméket vagy szolgáltatást értékesíteni, piaci pozícióit kialakítani. Milyen finanszírozási konstrukciók mellett lehet teljesen bizonyos abban, hogy a terméke / szolgáltatása ellenértékét ténylegesen (és a lehető legrövidebb átfutási idő mellett) megkaphatja?  Tanulmányozza az Export Kisokosunkat, segítünk eligazodni az exportfinanszírozást érintő kérdésekben!

 

A nemzetközi terjeszkedés nagyszerű lehetőséget nyújt a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, hogy termékeik, szolgáltatásaik külföldön is ismertté váljanak. Ha biztos recept nincs is, de a “hozzávalókat” itt találják a sikeres exportőrré váláshoz! 

A digitalizáció megkerülhetetlen a KKV-k növekedése szempontjából, és ez különösen igaz, ha a külpiacra lépésre gondolunk. A koronavírus járvány felgyorsította ugyan a folyamatot az élet számos területén, de maradt még olyan szegmens, amelyet nem csak egyszerűsíti, de jelentős költség-megtakarítást is eredményez a vállalkozásoknak. Adunk néhány tippet az Export Kisokosunkban!  

Fenntarthatósággal foglalkozni ma már nem opció, ugyanakkor még sokak számára egy ismeretlen terep. Egy KKV számára is elengedhetetlen, a  fenntarthatósági irányok kidolgozása, hiszen segítenek felmérni a negatív hatásokat az értéklánc mentén, valamint lehetőséget kínálnak a pozitív hatások észlelésére és fokozására. Nem elég a szelektív hulladékgyűjtésre, a LED izzókra vagy a vállalati faültetésre fókuszálnunk, a fenntarthatóság az élet különböző területein, akár a legapróbb lépésekben is megmutatkozik. 

Ismerjük meg a lehetséges célpiacokat! Minden, ami Törökországba történő piacra lépés esetén hasznunkra lehet, megtalálható az Export Kisokosunkban!

Ismerjük meg a lehetséges célpiacokat! Minden, ami Japánba történő piacra lépés esetén hasznunkra lehet, megtalálható az Export Kisokosunkban!

Ismerjük meg a lehetséges célpiacokat! Minden, ami Kanadába történő piacra lépés esetén hasznunkra lehet, megtalálható az Export Kisokosunkban!

 

Ismerjük meg a lehetséges célpiacokat! Minden, ami Kínába történő piacra lépés esetén hasznunkra lehet, megtalálható az Export Kisokosunkban!

Ismerjük meg a lehetséges célpiacokat! Minden, ami Szerbiába történő piacra lépés esetén hasznunkra lehet, megtalálható az Export Kisokosunkban!

„Csak úgy lehet győzni, ha mindenki másnál gyorsabban tanulunk.”

- Eric Ries

Felnőttképzési engedélyek

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nzrt. © 2023 · Exportakadémia

This is a staging environment