Célpiaci
felkészítő kurzusok

Nyugat-Balkán vagy Ausztria? Üzbegisztán vagy Szenegál? Ismeri a nyelvet, többször járt az országban, de nem biztos benne, hogy a cége is biztonságosan tud ott növekedni? Eldöntötte, hogy belevág az exportba, de még bizonytalan abban, hogy mivel jár ez pontosan az adott országban? Elmondjuk, mire számítson!

A képzések célja, hogy az egyes konkrét exportpiacokról átfogó képet adva segítse a magyar vállalkozások üzletkötését, piacra lépését. A tréningeken bemutatásra kerül az ország gazdasági, politikai és kulturális háttere, Magyarország gazdaságdiplomáciai kapcsolatrendszere a célországgal, a piacra lépés előnyei és kockázatai, a perspektivikus ágazatok, interkulturális és protokoll ismeretek, valamint a célországban sikeresen működő exportőrök esettanulmányai. A célpiaci felkészítő képzések követik hazánk Exportstratégiájának fókuszait, felkészítik az üzleti fórumokra vagy egyéb magas szintű delegációban kiutazó cégképviselőket.

Beviteli vámszabályok Magyarországról a nyugat-balkáni országokba (e-learning)

Milyen vám- és adóterhekkel számolhatunk, ha egy podgoricai csokoládégyár az alapanyagot egy kiváló svájci üzemből szerzi be EXW fuvarparitással? Milyen jelentőséggel bír, hogy Szerbia, Montenegró és Bosznia-Hercegovinába, mint nyugat-balkáni országok aláírói a Stabilizációs és Társulási Megállapodásnak az Európai Közösségek tagállamaival, illetve tagjai továbbá a Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodásnak? Ezekre, és egyéb hasonló kérdésekre kap választ a tananyagunkban. Tartson velünk!

A képzés részletei és regisztráció >>>

Célpiaci tréning (Afrika)

Afrika hatalmas, több mint 1,3 milliárd fős, ám koránt sem egységes, rendkívül bonyolult piac. Óriási potenciál rejlik a mind lakosságát, mind méretét tekintve Európa többszörösét kitevő kontinensen, ám a sikeres piacra jutás komoly háttérismereteket igényel a cégektől. Mi ennek megszerzésében segítünk!

Célpiaci tréning (Ausztria, Németország, Franciaország)

Nem kérdés, hogy az exportérett vállalkozások többsége elsőként nyugat-európai irányba kacsintgat, de tisztában vagyunk az összes feltétellel, amely elvárt a nagyvállatoknak beszállítóktól, sőt akár azoktól is, akik közvetett beszállítóként értékesítenek magyar termékeket? Szánjunk rá két napot, ismerjük meg mások tapasztalatait, tanuljunk egymástól! 

Célpiaci tréning (Nyugat-Balkán)

A világ összes gazdasága most a Nyugat-Balkánra figyel, ne maradjunk le mögöttük! Beszéljünk róla, miként hódíthatjuk meg az ottani külpiacokat! E-learninggel bővített kétnapos kurzusunkon minden olyan témakört felvillantunk, amely kérdés Önt is foglalkoztatja, és találkozhat “sorstársakkal”, akik hasonló útra készülnek, mint Ön!

Célpiaci tréning (Egyiptom és Egyesült Arab Emírségek)

Előkészületben lévő képzésünk. Jelentkezés érdekében figyelje képzési naptárunkat!

Célpiaci tréning (India, Pakisztán és Banglades)

India, mint a világ legnépesebb országa hatalmas, ám koránt sem egységes, rendkívül bonyolult piac. Óriási potenciál tartogat, akárcsak a szomszédos Banglades és Pakisztán. Mind lakosságát, mind méretét tekintve Európa többszörösét kitevő relációban történő sikeres piacra jutás komoly háttérismereteket igényel a cégektől. Mi ennek megszerzésében segítünk!

Célpiaci tréning (Türk államok)

Milyen kiváló lehetőségeket tartogatnak Közép-Ázsia országai a térség sajátosságait megismerő, magas hozzáadott értéket előállító magyar cégek számára?

A külgazdasági kapcsolatok sokfélesége, így a Közép-Ázsia országaiban rejlő lehetőségek is napjainkban még inkább felértékelődnek!

DJP Térségi Fórum eseménysorozat (e-learning)

Exportképes digitális termékkel vagy szolgáltatással rendelkezik? Érdeklődik egy adott térség iránt? A célpiaci előadások témája az adott export célország üzleti környezete és sajátosságai, kiemelten IKT és digitalizáció fókusszal.

A képzés részletei és regisztráció >>>

Geopolitikai ismeretek a Nyugat-Balkánról (e-learning)

A tananyag elsajátítása révén bárki képes lehet értelmezni a geopolitika és a nemzetközi menedzsment összefüggéseit, főleg a kockázati helyzetek üzleti életben történő kezelését, s mindezek alapján kidolgozni saját cége piacra lépési stratégiáját ebben a relációban. Továbbá jelen e-learning programunkat ajánljuk azoknak is, akik szeretnének többet tudni a Nyugat-Balkánban elérhető üzleti lehetőségekről, de jelenleg nem tud jelentkezni blended formájú képzésünkre.

A képzés részletei és regisztráció >>>

Útmutató a dél-koreai piacra történő belépéshez (e-learning)

Előkészületben lévő képzésünk

Rendelkezik exportképes termékkel? Szeretne a dél-koreai exportpiacra belépni? Az exportképes termékkel rendelkező, exportérett kkv-k számára a dél-koreai piacra történő belépéshez, az ahhoz való felkészüléshez hasznos ismeretanyagot, gyakorlati tudnivalókat, praktikus tanácsokat adunk.

Gyakran ismételt
kérdések

Kontaktórás képzéseiket megadott helyszínen tartják vagy van lehetőség Teams/Zoom/Google Meet plattformon is becsatlakozni?

Képzéseinket többnyire székhelyünkön (1027 Budapest, Kacsa utca 15-23. Földszinti rendezvényterem) vagy szerződött partnereink helyszínén tartjuk. Mivel a képzéseink esetében a tréner csoportos feladatmegoldásba is bevonja a résztvevőket, így az online bekapcsolódással ezt nehezebb lenne menedzselni, ami az értékes képzési időből vonna el. Emellett minden képzésünkbe integrálunk a networking elemeket, amelyek feltételezik a személyes jelenlétet.

Láttam egy bizonyos képzést az oldalukon, de nincs fent az eseménynaptárban. Mikor tartják legközelebb?

Az eseménynaptárban a toborzás alatt lévő képzéseinket találja. Amennyiben egy korábbi képzésünk érdekli, és van hozzá kapcsolódó e-learning, akkor ahhoz soron kívül hozzáférést tudunk biztosítani, ha ezzel kapcsolatosan ír nekünk az etananyag@hepa.hu címre. A kontaktórás képzési elemekhez az érdeklődéseket e-mailes úton is gyűjtjük, így a „Van még kérdése? Írja meg nekünk!” rovatban a képzési kategória szerint jelezheti érdeklődését, és soron kívül értesítést kap, ha a képzési időpont meghirdetésre kerül.

Jelentkeztem és befizettem a képzési díjat, de váratlan esemény / betegség miatt végül mégsem tudtam részt venni. Mi a teendő?

A képzésektől való távolmaradást legkésőbb a képzést megelőző harmadik munkanap végéig jelezheti, ilyenkor a szervezőknek még van lehetősége feltölteni a megüresedő férőhelyet, illetve gondoskodik a befizetett képzési díj visszatérítéséről. Amennyiben delegál maga helyett másik résztvevőt, úgy a kolléga adatait küldje meg a szervezők részére, ilyenkor a képzési díjat automatikusan jóváírjuk számára. Amennyiben a lemondás a képzést megelőző 2 munkanapon belül (pl.: a képzés napján) kerül lemondásra, úgy a képzési díj visszatérítése nem áll módunkban.

Hányan vehetünk részt egy cégtől?

Annak érdekében, hogy minél több ágazat, cég vehessen rész a kontaktórás képzéseinken, általában azt preferáljuk, ha cégenként egy, maximum két fő vesz részt.

Milyen nyelven vannak a képzések?

Kontaktórás képzéseinket magyar nyelven tartjuk, de előfordul, hogy a tréner illusztráció céljából egy-két rövid angol nyelvű videót is felhasznál. Amennyiben egy képzés teljes körűen idegen nyelven kerül megtartásra, azt a körülményt a képzés tájékoztatóiban feltüntetjük.

Mi a jelentkezés folyamata? Kitől tudok kérdezni a képzéseket illetően?

A képzés toborzási időszakában az eseménynaptárban megjelölt képzésszervező munkatársunk a jelentkezési felületet kitöltő résztvevőket felvezeti a adatbázisunkba. A képzési díjjal kapcsolatosan – a részvételi szándék megerősítését követően – díjbekérőt küldünk, kérve a részvételi díj átutalását.

Szükséges-e valamilyen előképzettség?

A képzéseinknek nincs képzettségi előfeltétele, ez alól egyedül az Export koordinátor elnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés a kivétel, amely esetében az érettségi megléte az elvárás.

Hogyan férek hozzá a képzésen használt anyagokhoz?

Trénereink képzéseinken használt képzési anyagokat minden esetben a képzésszervezők rendelkezésére bocsátják. Ezek nyomtatott példányait a képzési dossziéban megkapják, elektronikusan pedig a képzést lezáró elégedettségmérő kérdőív kitöltését követően tudják letölteni.

Mennyibe kerülnek az e-learning képzések?

Az Exportakadémia Tudásközpontban elérhető e-learning tananyagainkhoz bárki díjtalanul hozzáfér, ehhez mindössze a képzési kínálatot tartalmazó keretrendszerbe kell regisztrálnia.

Hogyan és hol tudom elérni az e-learning képzési kínálatot?

Az elearning.hepa.hu oldalon a jobb felső sarokban található “Bejelentkezés vagy regisztráció” opció kiválasztásával a “Regisztráció” gombra kattintson. Itt először el kell fogadnia az “Adatkezelési tájékoztatót” majd a következő oldalon kell megadnia a regisztrációhoz szükséges adatait.

„Csak úgy lehet győzni, ha mindenki másnál gyorsabban tanulunk.”

- Eric Ries

Felnőttképzési engedélyek

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nzrt. © 2023 · Exportakadémia

This is a staging environment